fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #18_February21 | Σαλάτα με φακές και αβγά

#Cooking Class #18_February21 | Σαλάτα με φακές και αβγά

by Business Mum

#Cooking Class 18_February_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 300 γρ. φακές μαύρες
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 αβγά, βρασμένα
  • 1 κρεμμύδι
  • 30 γρ. ρόκα
  • 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τις φακές, με το σκόρδο και το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20-25 λεπτά. Δέκα λεπτά πριν αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Σουρώνουμε τις φακές, αφαιρούμε το σκόρδο, το φύλλο δάφνης και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.
  • Ξεφλουδίζουμε τα βρασμένα αβγά.
  • Κόβουμε στη μέση τα αβγά και τα ντοματίνια και σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι.
  • Σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο προσθέτουμε τις φακές, τη ρόκα, το κρεμμύδι, το ξίδι βαλσάμικο, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Τοποθετούμε τα αβγά και τα ντοματίνια πάνω από τη σαλάτα.
  • Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε με έξτρα πιπέρι.

 

Related Posts

Leave a Comment