Home HOMEFOOD #Cooking Class 18_November_21 | Αλμυρές μπάρες βρόμης

#Cooking Class 18_November_21 | Αλμυρές μπάρες βρόμης

by Businessmum.gr

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 250 γρ. βρόμη, χωρίς γλουτένη
  • 60 γρ. λιναρόσπορο
  • 20 γρ. κολοκυθόσπορο
  • 20 γρ. παπαρουνόσπορο
  • 50 γρ. κάσιους, χοντροκομμένα
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας, χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.σ. κουρκουμά, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μυρωδικά, ξηρά (θυμάρι, ρίγανη κλπ.)
  • 10 γρ. φύκια, κομμένα σε μικρά κομματάκια 0,5 εκ.
  • 20 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες καλά και κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 170 γρ. σιρόπι αγαύης
  • 200 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
  • γιαούρτι στραγγιστό, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη, τους σπόρους, τα κάσιους, τη σόγια και τον κουρκουμά.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας μια φορά ενδιάμεσα, αν χρειαστεί.
  • Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, επιστρέφουμε το μείγμα στο μπολ, και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο και το σιρόπι αγαύης, και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το σιρόπι αγαύης σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει το μείγμα.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τη βρόμη.
  • Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια, αν θέλουμε, με τα χέρια μας. Όταν το πιέζουμε μέσα στα δάχτυλά μας πρέπει να γίνεται μια μάζα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 20×30 εκ., το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • To πιέζουμε καλά με τα χέρια μας και μετά με την πίσω μεριά ενός ποτηριού για να γίνει συμπαγές.
  • Το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε να κρυώσει το μείγμα και να σφίξει καλά.
  • Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο, κόβουμε το μείγμα σε μπάρες, και τις απολαμβάνουμε σκέτες ή τις συνοδεύουμε με γιαούρτι.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts