Home HOMEFOOD #Cooking Class 18_October_21 | Πεντανόστιμο κέικ μήλου

#Cooking Class 18_October_21 | Πεντανόστιμο κέικ μήλου

by Businessmum.gr

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για τη ζύμη

  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 80 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 380-480 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, (ανάλογα τα μήλα που θα χρησιμοποιήσουμε)
  • 4 αβγά, μεσαία
  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για τα μήλα

  • 5 μήλα, (1 κιλό)
  • 1 κ.σ. κανέλα, τριμμένη
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα

 

Εκτέλεση

Για τα μήλα

  • Ξεφλουδίζουμε τα μήλα. Κόβουμε σε κυβάκια αφαιρώντας τον πυρήνα και τους σπόρους του μήλου. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι είδους μήλα μας αρέσουν.
  • Βάζουμε τα μήλα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, τη ζάχαρη, τα χοντροκομμένα καρύδια, το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.

Για τη ζύμη

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα αβγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα μπολ με 400 γρ. αλεύρι προσθέτουμε το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι, μέσα στο μπολ με τα αβγά.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Παίρνουμε μια βουτυροαλευρωμένη στρογγυλή φόρμα με τρύπα, διαμέτρου 26 εκ.
  • Με μία κουτάλα προσθέτουμε το 1/3 από τη ζύμη.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό μείγμα της γέμισης με τα μήλα.
    Σε αυτό το σημείο τα μήλα θα σας φανούν πολλά αλλά δεν είναι γιατί το κέικ θα φουσκώσει και θα καλύψει όλα τα μήλα.
  • Πάνω από τα μήλα, ρίχνουμε ακόμα 1/3 της ζύμης και προσθέτουμε το άλλο μισό μείγμα από τα μήλα στη φόρμα.
  • Τέλος καλύπτουμε με το τελευταίο τρίτο από τη ζύμη.
  • Λειαίνουμε την επιφάνεια της ζύμης με ένα κουτάλι και χτυπάμε τη φόρμα μας στην επιφάνεια εργασίας για να καλύψει η ζύμη τα κενά.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 60-70 λεπτά σε υψηλή σχάρα.
  • Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Κόβουμε το κέικ μας σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
  • Βάζουμε και 2 φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts