Home HOMEFOOD #Cooking Class 18_September_21 | Ατομικές τάρτες με αυγό και μπέικον

#Cooking Class 18_September_21 | Ατομικές τάρτες με αυγό και μπέικον

by Business Mum

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. φέτα, σπασμένη
  • 6 αβγά
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 5-6 κλ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρόκα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη σπασμένη φέτα, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι. Παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας, το κόβουμε σε 6 τετράγωνα και με ένα μαχαιράκι κάνουμε ένα πλαίσιο γύρω γύρω από κάθε σφολιάτα σαν κορνίζα, περίπου 1 εκ. από την άκρη της κάθε σφολιάτας. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις βάσεις για να μη φουσκώσουν.
  • Σε ένα μεγάλο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, βάζουμε τις σφολιάτες.
  • Βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο κάθε σφολιάτας και σπάμε πάνω από κάθε γέμιση από ένα αβγό.
  • Πάνω από κάθε αβγό ρίχνουμε από 1 κ.σ. παρμεζάνα και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγη ρόκα.
close

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts