fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #19_April21 | Ψωμί ογκρατέν

#Cooking Class #19_April21 | Ψωμί ογκρατέν

by Business Mum

#Cooking Class 19_April_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 300 γρ. ψωμί
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 500 γρ. γάλα, 3,5%
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα baby
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε το ψωμί σε 6-8 φέτες και το βάζουμε σε ένα ταψί 25×35 εκ.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά ενώ ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε το τσένταρ και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει το γάλα.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το ψωμί. 
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η μπεσαμέλ.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε για 5 λεπτά να σφίξει ελαφρά η μπεσαμέλ. 
  • Σερβίρουμε πάνω σε baby ρόκα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

 

Related Posts

Leave a Comment