Home HOMEFOOD #Cooking Class #19_december_19 Σούπα βελουτέ με σπαράγγια

#Cooking Class #19_december_19 Σούπα βελουτέ με σπαράγγια

by Businessmum.gr

#Cooking Class #19_december_19

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Τέλος στον πονοκέφαλο της κουζίνας!

Για τη σημερινή σούπα θα χρειαστούμε:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ξερό
  • 1 κρεμμύδι, ξερό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 300 γρ. σπαράγγια
  • 300 γρ. σπαράγγια
  • 200 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
  • 200 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
  • 1.200 γρ. ζωμό, λαχανικών
  • 1.200 γρ. ζωμό, λαχανικών
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
  • 2 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • μπούκοβο
  • μπούκοβο
  • παρμεζάνα, τριμμένη
  • παρμεζάνα, τριμμένη
  • ξύσμα, από 1 λεμόνι
  • ξύσμα, από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά στην κατσαρόλα μαζί με το μπούκοβο.
  • Καθαρίζουμε τα σπαράγγια κόβοντας το σκληρό μέρος στη βάση τους που δεν τρώγεται (είναι σαν ξύλο) περίπου 2-3 εκ. και ξεφλουδίζουμε από τη μέση και κάτω με ένα πίλερ (αν είναι πολύ τρυφερά, δεν χρειάζεται να τα ξεφλουδίσουμε). Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα μας.
  • Προσθέτουμε και τον αρακά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό, το μέλι και το δυόσμο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά σκεπασμένη με καπάκι.
  • Αφαιρούμε από την φωτιά και με την βοήθεια ενός μπίμερ ή στο μπλέντερ (πολύ προσεκτικά όμως για να μην καούμε) περνάμε την σούπα μας να γίνει βελουτέ.
  • Σερβίρουμε με γιαούρτι, μπούκοβο και προαιρετικά με παρμεζάνα και ξύσμα λεμονιού.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts