fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #19_February21 | Πικάντικη σούπα με κοτόπουλο και ντοματίνια

#Cooking Class #19_February21 | Πικάντικη σούπα με κοτόπουλο και ντοματίνια

by Business Mum

#Cooking Class 19_February_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 1 κρεμμύδι, μικρό, ξερό, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ντοματίνια, (κίτρινα, κόκκινα, μαύρα)
  • 400 γρ. καλαμπόκι, έτοιμο βρασμένο
  • 750 γρ. ζωμό, κοτόπουλο
  • 2 πιπεριές τσίλι
  • 1.000 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, χωρίς δέρμα και κόκαλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. κάρι
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
  • ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τοποθετούμε το κρεμμύδι, το 1/3 από τα ντοματίνια, το 1/3 από το καλαμπόκι, 250 ml από τον ζωμό, 1 πιπεριά τσίλι και χτυπάμε 2-3 λεπτά.
  • Σε μία μεσαία κατσαρόλα τοποθετούμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές, τα υπόλοιπα ντοματίνια, το καλαμπόκι, το αλάτι, το πιπέρι, την ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι, το σκόρδο, τον υπόλοιπο ζωμό, το κάρι και τέλος το μείγμα που περάσαμε από το πολυμηχάνημα.
  • Βράζουμε με την κατσαρόλα σκεπασμένη σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα περίπου μέχρι να μαγειρευτεί και να μαλακώσει το κοτόπουλο.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και τέλος προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό και τον μαϊντανό.

 

Related Posts

Leave a Comment