fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #19_june_20 |Μελιτζάνες harissa

#Cooking Class #19_june_20 |Μελιτζάνες harissa

by Business Mum

#Cooking Class # 19_june_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

Για τις μελιτζάνες

  • 500 γρ. μελιτζάνες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την πάστα harissa

  • 2 πιπεριές τσίλι
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο, σε σπόρους
  • 1 κ.σ. κύμινο, σε σπόρους
  • 50 γρ. ελαιόλαδο

Για τη σύνθεση

  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 100 γρ. φέτα

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα
  • ντοματίνια
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση 

Για τις μελιτζάνες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και χαράσσουμε χιαστί τη σάρκα χωρίς να σκίσουμε τη φλούδα.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα με τη σάρκα προς τα κάτω.
  • Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

Για την πάστα harissa

  • Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια.
  • Σε ένα μιξεράκι βάζουμε τις πιπεριές, την πάπρικα, τα σκόρδα, τον κόλιανδρο, το κύμινο, το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχουμε μια πάστα.
  • Απλώνουμε την πάστα στη σάρκα από τις μελιτζάνες και ψήνουμε για επιπλέον 20 λεπτά.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το κουκουνάρι. Αφήνουμε 1-2 λεπτά να καβουρδιστεί.
  • Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με τη φέτα.
  • Σερβίρουμε με ρόκα, το κουκουνάρι, τα ντοματίνια, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκια και ελαιόλαδο.

Related Posts

Leave a Comment