Home HOMEFOOD #Cooking Class #19_March21 | Κεφτεδάκια με πατάτες

#Cooking Class #19_March21 | Κεφτεδάκια με πατάτες

by Businessmum.gr

#Cooking Class 19_March_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για τη σως

  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 30 γρ. ούζο

Για τα κεφτεδάκια

  • 120 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο, σε φέτες
  • 250 γρ. κιμά χοιρινό
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 αβγά
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλεύρι γ.ο.χ., για πανάρισμα
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τη σως

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ξύσμα από το λεμόνι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το ούζο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στη άκρη.
  • Το γιαούρτι πρέπει να είναι στραγγιστό για να απορροφήσει την υγρασία από τα υπόλοιπα υλικά.

Για τα κεφτεδάκια

  • Σε ένα μπολ με νερό, βάζουμε το ψωμί για να μουλιάσει.
  • Στίβουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να φύγει όλο το νερό και μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ.
  • Προσθέτουμε τον χοιρινό και τον μοσχαρίσιο κιμά, τα αυγά, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη ρίγανη, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το κύμινο, το πιπέρι, το αλάτι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σημαντικό να αλατίσουμε τον κιμά γιατί δεν μπορούμε να προσθέσουμε αλάτι μετά το τηγάνισμα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει. Θέλουμε το ηλιέλαιο να καλύπτει τα κεφτεδάκια όταν θα τηγανίζονται.
  • Πλάθουμε σε 20 μπαλάκια (20-25 γρ. το κάθε ένα) και τα περνάμε από το αλεύρι.
  • Φροντίζουμε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι και τα βάζουμε σε δύο δόσεις στο τηγάνι με το καυτό ηλιέλαιο.
  • Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Αφαιρούμε και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει το περιττό λάδι.
  • Σερβίρουμε με τις τηγανητές πατάτες, τη σως και φύλλα δυόσμου.

 

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts