fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #19_march_20|Κεφτεδάκια φούρνου με κριθαράκι ολικής

#Cooking Class #19_march_20|Κεφτεδάκια φούρνου με κριθαράκι ολικής

by Business Mum

#Cooking Class #19_march_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 40 γρ. ψωμί ολικής, τριμμένο
  • 1 αβγό
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 καρότα
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κύβο βοδινού
  • 250 γρ. κριθαράκι, ολικής
  • 300 γρ. φασόλια, βραστά, από κονσέρβα, καλά στραγγισμένα
  • 100 γρ. σπανάκι, baby
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το τριμμένο ψωμί, το αυγό, τα σκόρδα ψιλοκομμένα, το μισό δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και τον κιμά.
  • Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού.
  • Τα απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε τα καρότα, τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά στην κατσαρόλα μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον σοτάρουμε για 1-2 λεπτά με τα λαχανικά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο και το πιπέρι.
  • Με το που βράσει το νερό προσθέτουμε το κριθαράκι ολικής. Ανακατεύουμε όση ώρα βράζουμε το κριθαράκι για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε παραπάνω νερό.
  • Με το που βράσει το κριθαράκι αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα φασόλια και το σπανάκι.
  • Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια στην κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Related Posts

Leave a Comment