fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #19_November20 | Τυρόπιτα χωρίς γλουτένη

#Cooking Class #19_November20 | Τυρόπιτα χωρίς γλουτένη

by Business Mum

#Cooking Class #19_November_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

  • 400 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 240 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 400 γρ. νερό
  • 250 γρ. φέτα
  • 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. φύλλα θυμαριού
  • 2 κ.σ. φύλλα δυόσμου
  • 1 κ.σ. σουσάμι

Για το σερβίρισμα

  • μπούκοβο, προαιρετικά

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. 
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα 200 γρ. ελαιόλαδο, το αβγό, το μπούκοβο, τα 200 γρ. νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 
  • Προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα το υπόλοιπο νερό μέχρι να πάρουμε έναν παχύρευστο χυλό. 
  • Ρίχνουμε τη φέτα, τη γραβιέρα, πιπέρι, αλατίζουμε ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά μας, και ανακατεύουμε. 
  • Ψιλοκόβουμε το θυμάρι, τον δυόσμο, τα προσθέτουμε στο μείγμα, και ανακατεύουμε.
  • Πασπαλίζουμε ελαφρά με τα 25 γρ. ελαιόλαδο ένα ταψί 25×35 εκ. και ρίχνουμε μέσα τον χυλό φροντίζοντας να καλύψει ομοιόμορφα όλη τη βάση του ταψιού. 
  • Ραντίζουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια της τυρόπιτας με τα τελευταία 15 γρ. ελαιόλαδο και την πασπαλίζουμε με το σουσάμι. 
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα η τυρόπιτα.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε την τυρόπιτα να κρυώσει ελαφρώς, και σερβίρουμε πασπαλίζοντας, αν θέλουμε, με λίγο μπούκοβο.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

 

Related Posts

Leave a Comment