Home HOMEFOOD #Cooking Class 19_September_21 | Ψωμί καρότου

#Cooking Class 19_September_21 | Ψωμί καρότου

by Business Mum

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 3 αβγά, μέτρια
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. ηλιέλαιο, + έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
  • 230 γρ. καρότα
  • 180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το πασπάλισμα της φόρμας
  • 3/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμά
  • 2 κ.σ. φύλλα θυμαριού
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 230 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι
  • Για την επικάλυψη: 
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • αλάτι
  • Για το σερβίρισμα: φύλλα κόλιανδρου

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Αλείφουμε με ηλιέλαιο μια μακρόστενη φόρμα 10×22 εκ. και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά, τη ζάχαρη, και χτυπάμε με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενσωματωθεί στο υπόλοιπο μείγμα.
  • Τρίβουμε τα καρότα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το μοσχοκάρυδο, τον κουρκουμά, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, τα 180 γρ. αμύγδαλα, το αλάτι, πιπέρι, και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα των στερεών στο μείγμα των υγρών.
  • Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα, και ψήνουμε για 1 ώρα μέχρι να σφίξει το ψωμί και να χρυσαφίσει.
  • Αφαιρούμε το ψωμί από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πάνω σε μια σχάρα προτού το ξεφορμάρουμε.
  • Για την επικάλυψη: 
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν σαν κρέμα.
  • Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, διακοσμούμε με την κρέμα σε ροζέτες ή αλείφουμε την κρέμα στην επιφάνεια του ψωμιού, και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φύλλα κόλιανδρου.
close

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts