fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #1_April21 | Ψάρι πανέ με παρμεζάνα

#Cooking Class #1_April21 | Ψάρι πανέ με παρμεζάνα

by Business Mum

#Cooking Class 1_April_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 600 γρ. γλώσσα, φιλέτο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • πράσινη σαλάτα
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • φέτες λεμόνι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, την πάπρικα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  • Αλείφουμε τα φιλέτα της γλώσσας με το ελαιόλαδο και τα ακουμπάμε στο μείγμα του μπολ, και από τις 2 πλευρές, προσέχοντας να “κολλήσει” καλά το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε τα φιλέτα με προσοχή σε ένα ταψί με λαδόκολλα. 
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η κρούστα. 
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο. 
  • Σερβίρουμε το ψάρι πάνω σε πράσινη σαλάτα, πασπαλίζουμε με έξτρα ψιλοκομμένο μαϊντανό, και διακοσμούμε με φέτες λεμονιού.

 

Related Posts

Leave a Comment