Home FAMILY & HOME #Cooking Class #1_april_20|Ελληνική καρμπονάρα

#Cooking Class #1_april_20|Ελληνική καρμπονάρα

by Business Mum

#Cooking Class #1_april_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Mένουμε σπίτι και το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 120 γρ. μανιτάρια champignon
  • 120 γρ. μπέικον
  • 3 κ.σ. σπορέλαιο
  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 2 σκ. σκόρδο
  • πιπέρι
  • 150 γρ. παρμεζάνα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια και το μπέικον σε μικρές φέτες.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το σπορέλαιο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι μαζί με το μπέικον και σοτάρουμε.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, το πιπέρι και ζεσταίνουμε για 3-4 λεπτά.
  • Παράλληλα σε ένα μπολ τρίβουμε την παρμεζάνα και σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
  • Κρατάμε στην άκρη μια κούπα, περίπου 200 ml, από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Σουρώνουμε τα σπαγγέτι, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε καλά.
  • Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. 
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Related Posts

Leave a Comment