Home FAMILY & HOME #Cooking Class #1_august_20 | Μπιφτέκια λαχανικών

#Cooking Class #1_august_20 | Μπιφτέκια λαχανικών

by Business Mum

#Cooking Class #1_august_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 2 καρότα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 μελιτζάνα, φλάσκα
  • 5 μανιτάρια champignon
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 180 γρ. χαλούμι
  • σαλάτα mix, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 

  • Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά με ένα κοφτερό μαχαίρι (πιπεριά, μελιτζάνα σε κύβους 0,5 εκ.) ή στον τρίφτη (καρότα, κολοκυθάκια). Αλατοπιπερώνουμε.
  • Τα σοτάρουμε όλα μαζί σε δόσεις σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι με 1 κ.γ. ελαιόλαδο κάθε φορά.
  • Σβήνουμε τη φωτιά μεταφέρουμε τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά για να παγώσει.
  • Μετά τα 10 λεπτά πλάθουμε τα μπιφτέκια σε στρογγυλό σχήμα. Βοηθάει αν αλείψουμε τα χέρια μας με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C  στον αέρα.
  • Έπειτα σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα μπιφτέκια.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Τα τελευταία 3 λεπτά αφαιρούμε από το ταψί, βάζουμε από πάνω φέτες χαλούμι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει.
  • Σερβίρουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας.

Related Posts

Leave a Comment