fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #1_June21 | Τονοκεφτέδες

#Cooking Class #1_June21 | Τονοκεφτέδες

by Business Mum

#Cooking Class 1_June_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 30 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.γ. μαραθόσπορο
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 160 γρ. τόνο, πικάντικο, καπνιστό
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
  • 300 ml σπορέλαιο

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
 Εκτέλεση 
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο ψιλοκομμένα και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να καραμελώσουν.
  • Μεταφέρουμε τα λαχανικά από το τηγάνι σε ένα μπολ και ιδανικά αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν.
  • Προσθέτουμε τη φρυγανιά, τον μαραθόσπορο, τον δυόσμο, το ξύσμα, πιπέρι, αλάτι, τον τόνο στραγγισμένο και το αβγό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
  • Πλάθουμε 12 κεφτεδάκια από το μείγμα (20 γρ. το καθένα) και βάζουμε σε ταψί με το αλεύρι.
  • Μεταφέρουμε στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε 3-4 λεπτά να πάρουν χρώμα και να ψηθούν καλά.
  • Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Για το σερβίρισμα

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Περνάμε τους τονοκεφτέδες σε καλαμάκια από σουβλάκια μαζί με τα ντοματίνια ή την πιπεριά και σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη 

Related Posts

Leave a Comment