fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #1_May21 | Αρνίσια παϊδάκια με σάλτσα μυρωδικών

#Cooking Class #1_May21 | Αρνίσια παϊδάκια με σάλτσα μυρωδικών

by Business Mum

#Cooking Class 1_May_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για τα παϊδάκια

  • 1 κιλό παϊδάκια αρνίσια
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τα καλαμπόκια

  • 4 καλαμπόκια, βρασμένα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • αλάτι

Για τη σάλτσα κάππαρης

  • 1/2 ματσάκι φύλλα κόλιανδρου
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. νερό, από το βάζο της κάππαρης
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 αντζούγια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 2 φέτες ψωμί, φρυγανισμένο
  • φέτες λεμόνι

Εκτέλεση

Για τα παϊδάκια

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα παϊδάκια με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τον χυμό λεμονιού.
  • Αφήνουμε για 30 λεπτά εκτός ψυγείου να μαριναριστούν.
  • Τοποθετούμε τα παϊδάκια στη σχάρα του μπάρμπεκιου και ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.
  • Γυρνάμε πλευρά και ψήνουμε για ακόμα 4-5 λεπτά.
  • Αποσύρουμε τα παϊδάκια από τη φωτιά.

Για τα καλαμπόκια

  • Λαδώνουμε τα καλαμπόκια με το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στη σχάρα του μπάρμπεκιου για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, γυρνώντας τα ανά διαστήματα. 
  • Αφαιρούμε τα καλαμπόκια από τη φωτιά, τα αλείφουμε με το βούτυρο, τα πασπαλίζουμε με αλάτι, και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.

Για τη σάλτσα κάππαρης

  • Τοποθετούμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τον κόλιανδρο, την κάππαρη, το σκόρδο, το νερό της κάππαρης, το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την αντζούγια, και χτυπάμε μέχρι η σάλτσα να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Σερβίρουμε τα παϊδάκια με το καλαμπόκι, τη σάλτσα κάππαρης, το φρυγανισμένο ψωμί και με φέτες λεμονιού.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

 

Related Posts

Leave a Comment