Home FAMILY & HOME #Cooking Class #20_february_20|Κοτόπουλο ψητό με πικάντικη μαρινάδα

#Cooking Class #20_february_20|Κοτόπουλο ψητό με πικάντικη μαρινάδα

by Business Mum
0 comment

#Cooking Class #20_february_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Μια εύκολη, γρήγορη και διαφορετική πρόταση και για την Τσικνοπέμπτη!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

Για τη μαρινάδα
  • 18 λιαστές ντομάτες, (όχι σε λάδι)
  • 1-2 πιπεριές τσίλι, κομμένες στη μέση
  • 300 γρ. νερό, καυτό
  • 300 γρ. κρασί κόκκινο
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.σ. χυμό, λάιμ
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι, τριμμένο

Για το κοτόπουλο

  • 4 κοτόπουλο, μπούτια, μεγάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 4 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
  • Βάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε ένα μπολ, προσθέτουμε το καυτό νερό και τις αφήνουμε να μουσκέψουν για μισή ώρα.
  • Στραγγίζουμε τα λαχανικά και κρατάμε το ¼ από το ζουμί σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ τις ντομάτες, τις πιπεριές (αφού τις καθαρίσουμε από τα σπόρια), τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας και το υγρό που έχουμε κρατήσει και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, αφού φυλάξουμε χωριστά περίπου μία κουταλιά της σούπας.
  • Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
  • Βάζουμε στο μπολ τα κομμάτια του κοτόπουλου και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 8 ώρες, σκεπασμένο. Καλό θα ήταν να τα γυρίσουμε μία φορά όσο θα βρίσκονται στο ψυγείο.
  • Προθερμαίνουμε το μπάρμπεκιου και βάζουμε το κοτόπουλο στη σχάρα, αφού το αλείψουμε με τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει στην άκρη (όχι αυτή στην οποία μαρινάραμε το κρέας).
  • Ψήνουμε το κοτόπουλο για 15-20 λεπτά γυρίζοντάς το συχνά.
  • Στα μισά του ψησίματος (σε περίπου 10 λεπτά), με ένα πινέλο το αλείφουμε πάλι με τη μαρινάδα που έχουμε φυλάξει.
  • Γαρνίρουμε με τις λιαστές ντομάτες, το κόκκινο τσίλι και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Tip

Το κοτόπουλο αυτής της συνταγής μπορεί να ψηθεί και σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 40 λεπτά. Καλό θα ήταν να το γυρίσουμε μία με δύο φορές και την πρώτη φορά να το αλείψουμε με τη μαρινάδα.

Related Posts

Leave a Comment