fbpx
Home FAMILY & HOMEFOOD #Cooking Class #20_march_20|Κεκάκια καρότου χωρίς γλουτένη

#Cooking Class #20_march_20|Κεκάκια καρότου χωρίς γλουτένη

by Business Mum

#Cooking Class #20_march_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

Για τα κέικ

  • 180 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 αβγά
  • 140 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 140 γρ. ρυζάλευρο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. καρύδια
  • 300 γρ. καρότα, καθαρισμένα

Για το γλάσο

  • 170 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη για διακόσμηση
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά με το σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε στον κάδο το ηλιέλαιο, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ρυζάλευρο, την κανέλα, το κάρδαμο, την σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά μαζί.
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ λίγο λίγο το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Σε ένα μούλτι βάζουμε τα καρύδια και τα χτυπάμε για 1 λεπτό ώστε να γίνουν μικρά κομμάτια και όχι σκόνη.
  • Τρίβουμε τα καρότα στον λεπτό τρίφτη.
  • Προσθέτουμε τα καρότα και τα καρύδια μέσα στο μίξερ και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά στην χαμηλή ταχύτητα.
  • Οταν το μείγμα είναι έτοιμο το ρίχνουμε σε ατομικές φόρμες 8 x 3 εκ. και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά στη φόρμα και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς για άλλα 20 λεπτά.

Για το γλάσο

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε για 5 λεπτά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και τα χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Με ένα κουτάλι απλώνουμε το γλάσο πάνω στα κέικ μας. Πασπαλίζουμε με την κανέλα και σερβίρουμε.

Related Posts

Leave a Comment