Home HOMEFOOD #Cooking Class 20_October_21 | Vegan ομελέτα

#Cooking Class 20_October_21 | Vegan ομελέτα

by Businessmum.gr

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 150 γρ. αλεύρι ρεβιθιού
  • 200 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 ντομάτες, μέτριες
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 3 πατάτες, μέτριες, βρασμένες, ξεφλουδισμένες
  • 100 γρ. ντοματίνια, για το σερβίρισμα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ρεβιθάλευρο με το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Αφαιρούμε τα σπόρια και τα υγρά από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Τα προσθέτουμε στο χυλό.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε τις πατάτες σε ακαθόριστα κομμάτια και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά.
  • Αδειάζουμε τον χυλό στο τηγάνι καλύπτοντας τις πατάτες.
  • Αφήνουμε για 5-7 λεπτά. Με ένα καπάκι κατσαρόλας αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και διακοσμούμε πάνω από την ομελέτα.
  • Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.

Πηγή: Η συνταγή είναι της Αγάπης Κυδωνάκη, στο σάιτ του Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts