Home FAMILY & HOME #Cooking Class #21_february_20|Σούπα με κοτόπουλο και ρεβίθια

#Cooking Class #21_february_20|Σούπα με κοτόπουλο και ρεβίθια

by Business Mum
0 comment

#Cooking Class #21_february_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 250 γρ. ρεβίθια
  • 2-3 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 30 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 1 κ.σ. κάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γρ. κοτόπουλο, φιλέτο, στήθος ψημένο
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κύβο κότας
  • χυμό, από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
  • Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 8-10 ώρες. Τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε αρκετό νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν για 40-50 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το τζίντζερ κομμένο σε λεπτές φέτες και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
  • Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι, το κάρυ, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά.​
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες, το νερό, τον κύβο και τα ρεβίθια.
  • Αφήνουμε να βράσει για 10-15  λεπτά.
  • Σερβίρουμε με τον χυμό λεμονιού.

Related Posts

Leave a Comment