fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #21_july_20 | Κινέζικο ρύζι με λαχανικά

#Cooking Class #21_july_20 | Κινέζικο ρύζι με λαχανικά

by Business Mum

#Cooking Class #21_july_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

Για το σερβίρισμα

  • ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • 1 λεμόνι, σε φέτες
  • σουσάμι, άσπρο
  • σουσάμι, μαύρο
Εκτέλεση 
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. σπορέλαιο.
  • Σε ένα μπολ, σπάμε τα αυγά, βάζουμε πιπέρι, αλάτι και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε τα αυγά στο τηγάνι και αφήνουμε μέχρι να ψηθούν. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σκουπίζουμε το τηγάνι και το τοποθετούμε πάλι στη φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. σπορέλαιο.
  • Κόβουμε τις γαρίδες σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε πιπέρι και σοτάρουμε για 30-45’’. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σκουπίζουμε το τηγάνι και το τοποθετούμε πάλι στη φωτιά. Προσθέτουμε 2 κ.σ. σπορέλαιο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε τα ανάμεικτα λαχανικά και σοτάρουμε.
  • Τρίβουμε το τζίντζερ, βάζουμε το βρασμένο ρύζι και ανακατεύουμε.
  • Ψιλοκόβουμε την ομελέτα και την προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τις γαρίδες.
  • Προσθέτουμε τον κόλιανδρο και τον δυόσμο ψιλοκομμένα.
  • Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι και το βάζουμε στο τηγάνι μαζί με την σόγια σως. Ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Βάζουμε το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε.

Για το σερβίρισμα

  • Προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι, το άσπρο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον δυόσμο, τις φέτες από το λεμόνι, το σουσάμι και σερβίρουμε.

Related Posts

Leave a Comment