fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #21_March21 | Γεμιστές πιπεριές

#Cooking Class #21_March21 | Γεμιστές πιπεριές

by Business Mum

#Cooking Class 21_March_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. 
  • Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές, περίπου στο 1 εκ. κάτω από το κοτσάνι.
  • Αφαιρούμε τα σπόρια και βάζουμε τις πιπεριές σε ένα ταψί 20×20 εκ.
  • Αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. 
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. 
  • Μοιράζουμε το μείγμα στις πιπεριές, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα. 
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, και σερβίρουμε.

 

 

Related Posts

Leave a Comment