fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #21_May21 | Φιλέτο μπακαλιάρου παπιγιότ με πατάτες ψητές

#Cooking Class #21_May21 | Φιλέτο μπακαλιάρου παπιγιότ με πατάτες ψητές

by Business Mum

#Cooking Class 21_May_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για τις πατάτες

  • 4 πατάτες, μέτριες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 80 γρ. ελαιόλαδο

Για τον μπακαλιάρο

  • 2 σκ. σκόρδο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 500 γρ. μπακαλιάρο, (4 φιλέτα)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 8 κλ. θυμάρι

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι
  • ελαιόλαδο

 Εκτέλεση

Για τις πατάτες

  • Προθερμαίνουμε το μπάρμπεκιου σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και κατά μήκος αφήνοντας 1 εκ. κενό από το τελείωμά τους. Δεν θέλουμε να κόψουμε τις φέτες μέχρι κάτω γιατί δεν θέλουμε να χωριστούν μεταξύ τους.
  • Αλείφουμε τις πατάτες με ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε, και τυλίγουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο την κάθε πατάτα.
  • Βάζουμε τις πατάτες στο μπάρμπεκιου και τις ψήνουμε για 30-40 λεπτά πάνω σε μια ψηλή σχάρα μέχρι να μαλακώσουν, γυρνώντας τες ανά διαστήματα. Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος της κάθε πατάτας. Αν δεν έχουμε σχάρα, καλό θα είναι να χαμηλώσουμε λίγο τη φωτιά του μπάρμπεκιου για όσο ψήνουμε τις πατάτες.
  • Αφαιρούμε τις πατάτες από τη φωτιά και βγάζουμε το αλουμινόχαρτο.

Για τον μπακαλιάρο

  • Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό από τα λεμόνια και το σκόρδο, για να δημιουργήσουμε τη μαρινάδα.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου και τα ραντίζουμε με τη μαρινάδα.
  • Κόβουμε 4 κομμάτια λαδόκολλας 25-30 εκ. και τα απλώνουμε στον πάγκο εργασίας το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Τοποθετούμε ένα φιλέτο στο κέντρο κάθε λαδόκολλας μαζί με τη μαρινάδα και απλώνουμε το θυμάρι πάνω από τα φιλέτα.
  • Πιάνουμε τις άκρες της λαδόκολλας και κλείνουμε την καθεμία σαν καραμέλα.
  • Τοποθετούμε τις λαδόκολλες πάνω στη σχάρα του μπάρμπεκιου και ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά γυρίζοντας τα πουγκάκια-καραμέλες στα μισά του χρόνου.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανοίγουμε τα πουγκάκια, και πασπαλίζουμε με θυμάρι και λίγο ελαιόλαδο.
  • Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με τις ψητές πατάτες.

Πηγή: Η συνταγή είνaι του ‘Άκη Πετρετζίκη 

Related Posts

Leave a Comment