fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #21_October_20 |Σούπα αβγολέμονο

#Cooking Class #21_October_20 |Σούπα αβγολέμονο

by Business Mum

#Cooking Class #21_October_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 1 1/2 λίτρο σούπα, που έχει περισσέψει, μοσχάρι ή κοτόσουπα
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ, προαιρετικά

Για το αβγολέμονο

  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 2 αβγά, μέτρια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι
  • φέτες λεμόνι
  • παξιμάδια

Εκτέλεση 

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  • Προαιρετικά, αν θέλουμε η σούπα μας να έχει ρύζι, μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε το ρύζι γλασέ και βράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. 

Για το αβγολέμονο

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε αργά 2-3 κουταλιές από τη σούπα ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα από το μπολ πίσω στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει ελαφρά.
  • Ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε τη σούπα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φέτες λεμονιού και παξιμάδια.

Related Posts

Leave a Comment