fbpx
Home HOMEFOOD #Cooking Class 21_October_21 | Μπάρες βρόμης με πολύχρωμα καραμελάκια

#Cooking Class 21_October_21 | Μπάρες βρόμης με πολύχρωμα καραμελάκια

by Business Mum

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για τη βάση

  • 250 γρ. βρόμη
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο, + έξτρα για το ταψί
  • 40 γρ. αμύγδαλα
  • 40 γρ. κάσιους
  • 40 γρ. καρύδια
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 20 γρ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για το μείγμα

  • 100 γρ. καραμελάκια, πολύχρωμα, με σοκολάτα
  • 50 γρ. κουβερτούρα 65%, σε σταγόνες
  • 50 γρ. κουβερτούρα λευκή, σε σταγόνες
  • 50 γρ. μπισκότα τριπλής σοκολάτας
  • 100 γρ. βρώσιμα λουλούδια
  • 100 γρ. γκοφρέτα, σοκολάτας, σπασμένη
  • 100 γρ. σταφίδες, μαύρες και ξανθές
  • 100 γρ. μπισκότα βρόμης, σπασμένα

Για τα toppings

  • καραμελάκια, πολύχρωμα, με σοκολάτα
  • κουβερτούρα 65%, σε σταγόνες
  • κουβερτούρα λευκή, σε σταγόνες
  • μπισκότα τριπλής σοκολάτας, ολόκληρα ή σπασμένα
  • βρώσιμα λουλούδια
  • γκοφρέτα, σοκολάτας, σπασμένη
  • σταφίδες, μαύρες και ξανθές
  • μπισκότα βρόμης, σπασμένα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη βρόμη και την ανακατεύουμε με τις 2 κ.σ. ηλιέλαιο.
  • Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και απλώνουμε σε ένα ταψί 30×40 εκ. με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά να χρυσαφίσει ελαφρά η βρόμη.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς για 30 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τους ανάμεικτους ξηρούς καρπούς. Αντί για ξηρούς καρπούς μπορούμε να βάλουμε ή ινδοκάρυδο ή ηλιόσπορο ή κολοκυθόσπορο. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο με τη καστανή ζάχαρη, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
  • Μεταφέρουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και με το που αρχίσει να κοχλάζει το μείγμα το αδειάζουμε στο μπολ με τη βρόμη μαζί με τα πολύχρωμα καραμελάκια σοκολάτας. Aν θέλουμε αντί για αυτά μπορούμε να βάλουμε δάκρυα κουβερτούρας 55% ή δάκρυα λευκής κουβερτούρας ή μπισκότα με τριπλή σοκολάτα (σπασμένα ή ολόκληρα) ή βρώσιμα λουλούδια ή γκοφρέτες σοκολάτας (σπασμένες) ή σταφίδες μαύρες και ξανθές ή μπισκότα με βρόμη (σπασμένα).
  • Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα μείγματα μεταξύ τους.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα τον πάτο και τα τοιχώματα ενός ταψιού 20×30 εκ. και λαδώνουμε ελαφρά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα και πιέζουμε με μία ίσια σπάτουλα να ισιώσει η επιφάνεια του.
  • Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 3 ώρες. Αφαιρούμε από το ψυγείο.
  • Κόβουμε σε μπάρες, 4×8 εκ. και διακοσμούμε με ό,τι υλικό επιλέξουμε.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

close

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts

Leave a Comment