fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #22_January21 |Κέικ tres leches

#Cooking Class #22_January21 |Κέικ tres leches

by Business Mum

#Cooking Class 22_January_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

Για το σιρόπι

Για το κέικ

  • 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 5 αβγά, μεσαία
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. κακάο Nestle Dessert
  • 1 πρέζα αλάτι
  • βούτυρο, για τη φόρμα

Για το σερβίρισμα

  • κουβερτούρα πραλίνα

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση. Ανακατεύουμε συχνά για να μην πιάσει στον πάτο.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια. Αφήνουμε 10 δευτερόλεπτα να ζεσταθεί η κουβερτούρα και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως.
  • Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Για το κέικ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά να αφρατέψει καλά το μείγμα.
  • Βάζουμε 2 κ.σ. από το αλεύρι και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να βάλουμε το επόμενο.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, κακάο και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε όλα τα υλικά για 10 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη φόρμα 20 εκ. με λαδόκολλα και ψήνουμε για 1 ώρα.
  • Τρυπάμε όλη την επιφάνεια του κέικ και όσο είναι ακόμα καυτό περιχύνουμε με το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια του με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
  • Αφήνουμε να απορροφηθεί όλο το σιρόπι, τρίβουμε την κουβερτούρα και σερβίρουμε.

 

Related Posts

Leave a Comment