Home FAMILY & HOME #Cooking Class #22_may_20 |Σοκολατένια γκρανόλα

#Cooking Class #22_may_20 |Σοκολατένια γκρανόλα

by Business Mum
0 comment

#Cooking Class # 22_may_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 90 γρ. βούτυρο, λιωμένο +έξτρα για το άλειμμα
  • 400 γρ. βρόμη
  • 80 γρ. καρύδα, τριμμένη
  • 50 γρ. λιναρόσπορο
  • 150 γρ. ξηροί καρποί, ψιλοκομμένοι
  • 50 γρ. κακάο
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ. μέλι
  • 50 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 50 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες

Για το σερβίρισμα

  • γάλα
  • γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί του φούρνου με λίγο βούτυρο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη, την καρύδα, τον λιναρόσπορο και τους ξηρούς καρπούς με ένα κουτάλι.
  • Σε ένα άλλο μπολ με το σύρμα ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις σταγόνες κουβερτούρας μέχρι να ομογενοποιηθεί και αυτό το μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μπολ με τα υγρά μέσα στο μπολ με τη βρόμη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά τους.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί, το ισιώνουμε ώστε να είναι παντού το ίδιο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, το ανακατεύουμε με τη σπάτουλα και το βάζουμε στον φούρνο για άλλα 15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω στον πάγκο της κουζίνας, επάνω σε μια σχάρα.
  • Όταν κρυώσει καλά προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας, ανακατεύουμε και φυλάμε σε ένα κλειστό δοχείο.
  • Σερβίρουμε με γάλα ή γιαούρτι.

Tip

Αν θέλουμε να το κάνουμε vegan μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βούτυρο με βούτυρο καρύδας και το μέλι με σιρόπι αγαύης!

Related Posts

Leave a Comment