Home HOMEFOOD #Cooking Class 22_September_21 | Πίτσα με τυρί από κάσιους

#Cooking Class 22_September_21 | Πίτσα με τυρί από κάσιους

by Business Mum

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για το τυρί:

  • 50 γρ. κάσιους
  • 250 γρ. νερό
  • 25 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • χυμό λεμονιού
    Για τη ζύμη:
  • 10 γρ. μαγιά ξηρή
  • 250 γρ. νερό, χλιαρό
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
    Για τη σάλτσα:
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι, ξερό
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • 1/2 κ.γ. βασιλικό, ξερό
  • 1 κ.γ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
    Για την πίτσα:
  • 1-2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • ρίγανη, φρέσκα φύλλα, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε τα κάσιους σε ένα μπολάκι με αρκετό νερό για 2-3 ώρες.
  • Τα σουρώνουμε καλά και τα βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, προσθέτοντας και όλα τα υπόλοιπα υλικά για το τυρί και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
  • Ρίχνουμε αυτό το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά συνεχόμενα. Το μείγμα θα φαίνεται σαν κομμένο.
  • Μειώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει πολύ πηκτό και η υφή του να είναι σαν λιωμένο τυρί ανακατεύοντας συνέχεια να μην κολλήσει.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
    Μόλις κρυώσει καλά το σπάμε με τα χέρια σε κομμάτια.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, το νερό, το μέλι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά .
  • Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε τα δύο αλεύρια, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
  • Χτυπάμε στο μίξερ με το γάντζο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να δέσει η ζύμη και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα για 5-8 λεπτά.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολάκι το οποίο έχουμε λαδώσει σκεπάζουμε με μια πετσέτα ή μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί για 1 ώρα τουλάχιστον.
  • Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
  • Βγάζουμε το ζυμάρι από το μπολάκι αφού έχει φουσκώσει.
  • Ζυμώνουμε ελαφρά, το χωρίζουμε στα 2 και ανοίγουμε με το πλάστη και λίγο αλεύρι σε διάμετρο 25-30 εκ. Το ζυμάρι βγάζει μία μεγάλη ή δύο κανονικές πίτσες.
  • Αφού έχουμε ανοίξει το ζυμάρι στο μέγεθος που θέλουμε το πιέζουμε με τα δάκτυλα και κάνουμε λακκάκια στη ζύμη ενώ αφήνουμε ανέπαφη τη περιφέρεια της πίτσας (το γύρο γύρο).
  • Απλώνουμε τη σάλτσα τομάτας στο ζυμάρι, από πάνω τις φέτες ντομάτας και τα κομμάτια από τυρί κάσιους. Μεταφέρουμε πολύ προσεκτικά την πίτσα σε ταψί.
  • Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα ρίγανης ή βασιλικού.
close

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts