Home FAMILY & HOME #Cooking Class #23_july_20 | Τάρτα με τυρί κρέμα και ντοματίνια

#Cooking Class #23_july_20 | Τάρτα με τυρί κρέμα και ντοματίνια

by Business Mum

#Cooking Class #23_july_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

Για τη βάση

  • 600 γρ. έτοιμη ζύμη τάρτας εμπορίου
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Για τη γέμιση

  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, ολικής άλεσης
  • 60 γρ. παρμεζάνα
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 60 γρ. γάλα
  • 150 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 500 γρ. τυρί κρέμα

Για τη σύνθεση

  • 400 γρ. ντοματίνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο, ή ξίδι βαλσάμικο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. δυόσμο

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα
  • 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο, ή ξίδι βαλσάμικο
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση 

Για τη βάση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε τη ζύμη για την τάρτα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ. που έχουμε βουτυρώσει και απλώσει λαδόκολλα. Φροντίζουμε να κάνουμε περιμετρικά γείσο για να κρατήσει τη γέμιση.
  • Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι και απλώνουμε μεμβράνη. Βάζουμε το ειδικό βάρος από όσπρια που έχουμε για τις τάρτες και ψήνουμε για 20 λεπτά. Φροντίζουμε να μην προεξέχει και να μην ακουμπάει η μεμβράνη τη φόρμα μας για να μην καεί.
  • Αφαιρούμε το βάρος και ψήνουμε για επιπλέον 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο και ψήνουμε για 2-3 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση

  • Αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180ο C στον αέρα.
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το σκόρδο κομμένο σε φέτες, τη μουστάρδα, την παρμεζάνα, τα αβγά, το γάλα, το κατσικίσιο τυρί, το τυρί κρέμα και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα ένας ρευστός χυλός.
  • Απλώνουμε στη βάση και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη σύνθεση

  • Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, τη ρίγανη, τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε τα ντοματίνια πάνω από την τάρτα και σερβίρουμε με ρόκα, βαλσάμικο και ελαιόλαδο.

Related Posts

Leave a Comment