Home HOMEFOOD #Cooking Class #23_May21 | Χοιρινά σουβλάκια με Caesar σος

#Cooking Class #23_May21 | Χοιρινά σουβλάκια με Caesar σος

by Businessmum.gr

#Cooking Class 23_May_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για την Caesar σος

  • 2 αντζούγιες
  • 2 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 150 γρ. μαγιονέζα

Για τη μαρινάδα

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. χυμό λεμονιού
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 σκ. σκόρδο, σπασμένη
  • 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 1 κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένο

Για τα σουβλάκια

  • 600 γρ. χοιρινό, λαιμό χωρίς κόκαλο
  • 6-8 κλ. δεντρολίβανο

 Εκτέλεση

Για την Caesar σος

  • Βάζουμε στο μηχάνημα με τα μαχαίρια τις αντζούγιες, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς και να πάρουμε την υφή πάστας.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μαγιονέζα, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Μεταφέρουμε τη σος στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.

Για τη μαρινάδα

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά της μαρινάδας με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή χρησιμοποιώντας ένα σύρμα χειρός.

Για τα σουβλάκια

  • Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα βάζουμε στο μπολ με τη μαρινάδα.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ώστε να καλύψει η μαρινάδα όλα τα κομμάτια του χοιρινού.
  • Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για να μαριναριστεί το κρέας από 30 λεπτά έως 12 ώρες. Όσο περισσότερο το αφήνουμε τόσο πιο έντονη γεύση θα πάρει.
  • Αφαιρούμε το κρέας από το ψυγείο και αρχίζουμε να περνάμε τα κομμάτια του χοιρινού στα κλωνάρια του δεντρολίβανου. 
  • Μεταφέρουμε στο μπάρμπεκιου τα καλαμάκια δεντρολίβανου και ψήνουμε για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά γυρίζοντάς τα ανά διαστήματα. 
  • Προαιρετικά, μπορούμε να φτιάξουμε μισή ποσότητα φρέσκιας μαρινάδας με την οποία θα αλείφουμε τα σουβλάκια όσο ψήνονται.
  • Αποσύρουμε τα σουβλάκια από τη φωτιά.
  • Συνοδεύουμε τα σουβλάκια με την Caesar σος.

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts