fbpx
Home HOMEFOOD #Cooking Class 23_October_21 | Σιροπιαστή γιαουρτόπιτα

#Cooking Class 23_October_21 | Σιροπιαστή γιαουρτόπιτα

by Business Mum

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 650 γρ. νερό
  • 1 λεμόνι
  • 2 φύλλα αρμπαρόριζας
  • 50 γρ. μέλι

Για την πίτα

  • 5 αβγά, μεσαία
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 βανιλίνες
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το λεμόνι κομμένο στη μέση, την αρμπαρόριζα, το μέλι και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις πάρει μια βράση και λιώσει η ζάχαρη αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Για την πίτα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε 3-4 λεπτά να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και το γιαούρτι. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να απορροφηθεί το αλεύρι.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο 30 εκ. και ψήνουμε 40-50 λεπτά.
  • Περιχύνουμε το κρύο σιρόπι στην καυτή γιαουρτόπιτα με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
  • Αφήνουμε περίπου 1 ώρα να κρυώσει και να απορροφηθεί όλο το σιρόπι.
close

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts

Leave a Comment