Home HOMEFOOD #Cooking Class 23_September_21 | Ψητά λαχανικά με κέιλ και κατσικίσιο τυρί

#Cooking Class 23_September_21 | Ψητά λαχανικά με κέιλ και κατσικίσιο τυρί

by Business Mum

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 4 καρότα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 παντζάρια, μικρά, καθαρισμένα
  • 800 γρ. νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 250 γρ. κινόα, τρίχρωμη, πολύ καλά ξεπλυμένη κάτω από τρεχούμενο νερό
  • 200 γρ. kale, φρέσκο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • μαϊντανό, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Κόβουμε τα καρότα σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ. (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με προσοχή το μαντολίνο, για να είμαστε σίγουροι ότι οι φέτες θα έχουν το ίδιο πάχος).
  • Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και από πάνω του βάζουμε ένα φύλλο λαδόκολλας.
  • Ρίχνουμε στο κέντρο τα καρότα, ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να απλωθεί το ελαιόλαδο παντού.
  • Κλείνουμε τις άκρες από το αλουμινόχαρτο δημιουργώντας ένα πουγκί και το τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  • Με τον ίδιο τρόπο κόβουμε και τα παντζάρια σε φέτες 0,5 εκ.
  • Βάζουμε τις φέτες σε ένα άλλο φύλλο αλουμινόχαρτου και λαδόκολλας, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 1 κ.γ. θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει το ελαιόλαδο παντού.
  • Κλείνουμε τις άκρες από το αλουμινόχαρτο δημιουργώντας ένα πουγκί.
  • Βάζουμε το πουγκί μέσα στο ταψί, δίπλα από το πουγκί με τα καρότα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό και τον κύβο λαχανικών να βράσουν.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε την κινόα.
  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε στη μέση το φύλλο του kale και αφαιρούμε το μίσχο του (το κοτσάνι του).Κόβουμε το κάθε φύλλο στα 4 και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, πάνω από την κινόα.
  • Ανακατεύουμε καλά το kale με την κινόα.
  • Σιγοβράζουμε για 15-18 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί η κινόα και να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά της κατσαρόλας.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε τα περιττά υγρά, που πιθανόν υπάρχουν, σε ένα σουρωτήρι.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο το ταψί με τα πουγκιά, ανοίγουμε τα πουγκιά, και αφήνουμε να κρυώσουν τα λαχανικά.
  • Αφού κρυώσουν βάζουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Μεταφέρουμε την κινόα και το kale στο μπολ με τα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τη μοτσαρέλα, αλάτι, πιπέρι και με μια κουτάλα ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 20×30 εκ. και το απλώνουμε ομοιόμορφα με τη βοήθεια της κουτάλας.
  • Σπάμε με τα χέρια μας το κατσικίσιο τυρι σε μικρά κομμάτια και τα απλώνουμε στο ταψί.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κατσικίσιο τυρί και αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, πασπαλίζουμε με αυτόν το ταψί και σερβίρουμε.
close

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts