fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #24_February21 | Μεξικάνικη υγιεινή σαλάτα

#Cooking Class #24_February21 | Μεξικάνικη υγιεινή σαλάτα

by Business Mum

#Cooking Class 24_February_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 200 γρ. μαύρα φασόλια, ωμά
  • 1 τορτίγια, κομμένη σε 12 τρίγωνα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 200 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα, στραγγισμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κυβάκια 0,5 εκ.
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί, κομμένη σε κυβάκια 0,5 εκ.
  • 1 κρεμμύδι, μικρό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 μαρούλι
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. sriracha
  • 1/4 κ.γ. κύμινο

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα μαύρα φασόλια σε μπόλικο νερό σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Με το που βράσουν για 5 λεπτά, σουρώνουμε, χύνουμε το νερό, και βράζουμε σε καθαρό νερό. Αφού βράσουν πάλι τα φασόλια για 5 λεπτά, πετάμε πάλι το νερό, και βράζουμε για 40 λεπτά σε καθαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τα κομμάτια της τορτίγιας.
  • Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, και ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν.
  • Σουρώνουμε τα φασόλια, και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Ψιλοκόβουμε το μαρούλι και το προσθέτουμε στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με την sriracha και το κύμινο.
  • Περιχύνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με τα τραγανά κομμάτια τορτίγιας και φρέσκο θυμάρι.

 

Related Posts

Leave a Comment