Home FAMILY & HOMEFOOD #Cooking Class #24_january_20|Μακαρονάδα με 4 τυριά

#Cooking Class #24_january_20|Μακαρονάδα με 4 τυριά

by Business Mum
0 comment

#Cooking Class #24_january_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Ας κλείσουμε την εβδομάδα με μια λαχταριστή και πολύ εύκολη μακαρονάδα. Σίγουρα θα ξετρελαθούν όλα τα μέλη της οικογένειας!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. blue cheese
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 150 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 150 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε 200 γρ. από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και διαλύουμε τον κύβο μέσα σε αυτό.
  • Παράλληλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να χρυσαφίσει ελαφρά για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το νερό με τον κύβο και την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα. Περιμένουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει η κρέμα ενώ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και προσθέτουμε τα τυριά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να έχουμε μία πηχτή σάλτσα.
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Related Posts

Leave a Comment