fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #24_june_20 | Ανάποδο κέικ ανανά

#Cooking Class #24_june_20 | Ανάποδο κέικ ανανά

by Business Mum

#Cooking Class # 24_june_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

Για την καραμέλα

  • 70 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή

Για το κέικ

  • 70 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 1 κρόκο, από μεσαίο αβγό
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. χυμό ανανά, από κονσέρβα
  • 210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για τη σύνθεση

  • 300 γρ. ανανά, σε φέτες από κονσέρβα με χυμό
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
  • φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση 

Για την καραμέλα

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και καλύπτουμε με μεμβράνη.
  • Μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 40 δευτερόλεπτα για να λιώσει.
  • Αφαιρούμε, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.

Για το κέικ

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη, τη βανίλια, αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το αβγό και μόλις ομογενοποιηθεί βάζουμε και τον κρόκο.
  • Βάζουμε το γιαούρτι και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τον χυμό. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στο μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 10 δευτερόλεπτα. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον  φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε το μείγμα της καραμέλας σε μια φόρμα σιλικόνης 24 εκ. και φροντίζουμε να καλυφθεί όλη η βάση.
  • Τοποθετούμε τις φέτες ανανά σε όλη την επιφάνεια της φόρμας. Μοιράζουμε τα κεράσια στο κέντρο του κάθε ανανά.
  • Καλύπτουμε με το μείγμα του κέικ και απλώνουμε ομοιόμορφα με μια μαρίζ.
  • Ψήνουμε για 35 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σερβίρουμε με τη λευκή κουβερτούρα και φύλλα δυόσμου.

Related Posts

Leave a Comment