fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #24_May21 | Φρουτοξυλάκια με σπιτικό παγωτό βανίλια

#Cooking Class #24_May21 | Φρουτοξυλάκια με σπιτικό παγωτό βανίλια

by Business Mum

#Cooking Class 24_May_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για το παγωτό βανίλια

  • 1 λίτρο γάλα, 3,5%
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 λοβούς βανίλιας
  • 10 κρόκους
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 90 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για τα φρούτα

  • 6 ροδάκινα
  • 100 γρ. ανανά
  • 100 γρ. φράουλες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα δυόσμου

 Εκτέλεση

Για το παγωτό βανίλια

  • Βάζουμε το γάλα και τη μισή ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.
  • Ανοίγουμε με ένα μικρό μαχαίρι τις βανίλιες στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τους λοβούς.
  • Μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους των αβγών, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι, και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Αφαιρούμε το γάλα από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα στο μείγμα με τα αβγά ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός για να μην κόψει.
  • Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
  • Ελέγχουμε τη θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο μέχρι να φτάσει τους 85οC.
  • Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ για 3-5 λεπτά μέχρι να φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία και να αρχίσει να πήζει.
  • Για να δούμε αν είναι έτοιμο το μείγμα, μπορούμε να βάλουμε σε ένα πιάτο λίγο από αυτό και να περάσουμε από πάνω το δάχτυλό μας. Αν αφήσει γραμμή τότε είναι έτοιμο.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος για να κρυώσει πιο γρήγορα το μείγμα. 
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψί 25×30 εκ., σουρώνοντάς το ώστε να κρατήσει τους λοβούς από τη βανίλια.
  • Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται στο μείγμα για να μη δημιουργηθεί κρούστα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Ιδανικά θα πρέπει να μείνει για 24 ώρες.
  • Βάζουμε σε δόσεις το μείγμα στην παγωτομηχανή. Δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα ⅔ της μηχανής γιατί παίρνει όγκο. 
  • Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  • Αφαιρούμε από την κατάψυξη, χτυπάμε στο μηχάνημα με τα μαχαίρια, και βάζουμε ξανά στην κατάψυξη. 
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ακόμα 3 φορές ώστε να αποκτήσει το παγωτό μια όμορφη σύσταση προτού το σερβίρουμε.

Για τα φρούτα 

  • Γεμίζουμε ένα ταψί με νερό, βυθίζουμε μέσα τα ξυλάκια, και τα αφήνουμε για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τα ξυλάκια από το νερό.
  • Προθερμαίνουμε το μπάρμπεκιου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες, τον ανανά σε κυβάκια, και τις φράουλες στη μέση.
  • Περνάμε όλα τα κομμάτια των φρούτων εναλλάξ στα ξυλάκια, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, και ψήνουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. 
  • Αποσύρουμε τα καλαμάκια από τη σχάρα και τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. 
  • Συνοδεύουμε με το παγωτό βανίλια και φύλλα δυόσμου.

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη 

Related Posts

Leave a Comment