fbpx
Home HOMEFOOD #Cooking Class #24_November20 | Εύκολη αλμυρή μπουγάτσα με φύλλο κρούστας

#Cooking Class #24_November20 | Εύκολη αλμυρή μπουγάτσα με φύλλο κρούστας

by Business Mum

#Cooking Class #24_November_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. φέτα
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • 450 γρ. φύλλα κρούστας για πίτες
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. σουσάμι, μαύρο

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
  • Βάζουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει και να αρχίσει να βράζει το μείγμα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη, τη γραβιέρα, τους κρόκους και ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί 25×32 εκ. και απλώνουμε δύο φύλλα φροντίζοντας να καλύψουμε τη βάση του ταψιού και να προεξέχουν περιμετρικά.
  • Βάζουμε άλλο ένα φύλλο και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα δύο φύλλα έτσι ώστε να έχουμε στη βάση 5 φύλλα συνολικά.
  • Απλώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, ραντίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
  • Γυρνάμε τα φύλλα που προεξέχουν για να κάνουμε τον κόθρο και χαράσσουμε σε 12 κομμάτια.
  • Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

 

close

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts

Leave a Comment