fbpx
Home HOMEFOOD #Cooking Class 24_November_21 | Burger γλυκοπατάτας με παντζάρι

#Cooking Class 24_November_21 | Burger γλυκοπατάτας με παντζάρι

by Business Mum

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για το τουρσί καρότου

  • 50 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 καρότα, τριμμένα
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το burger

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. σουσάμι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 γλυκοπατάτες
  • 200 γρ. παντζάρια, ωμά, τριμμένα
  • 100 γρ. ψωμί τριμμένο
  • 150 γρ. πλιγούρι, έτοιμο, βρασμένο
  • 100 γρ. κινόα, έτοιμη, βρασμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. κινόα, ωμή

Για το σερβίρισμα

  • 6 ψωμάκια για burger
  • 4 κ.σ. σπιτική μαγιονέζα
  • 1 ντομάτα, σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, σε φέτες
  • 60 γρ. ρόκα, baby
  • 50 γρ. μουστάρδα, απαλή

Εκτέλεση

Για το τουρσί

  • Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ξίδι με τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μία βράση και να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Αφήνουμε στην άκρη για 2-3 λεπτά να κρυώσει.
  • Βάζουμε το τριμμένο καρότο σε ένα μπολ και περιχύνουμε με τα υγρά και το αλάτι. Ανακατεύουμε
  • και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.

Για το burger

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το σουσάμι. Σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Τρυπάμε τις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι και τις τυλίγουμε με λαδόκολλα.
  • Τις βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ και στη συνέχεια στον φούρνο μικροκυμάτων.
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στα 800 Watt μέχρι να μαλακώσει η σάρκα τους. (ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος της γλυκοπατάτας).
  • Με μεγάλη προσοχή αφαιρούμε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων επειδή θα είναι πολύ ζεστό.
  • Κόβουμε τις γλυκοπατάτες στη μέση κατά μήκος και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα τους και τη μεταφέρουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Χτυπάμε μέχρι να έχουν οι γλυκοπατάτες υφή πουρέ.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο παντζάρι, το τριμμένο ψωμί, το πλιγούρι, την κινόα, τα υλικά που σοτάραμε προηγουμένως (κρεμμύδι, σκόρδο, σουσάμι), αλάτι και πιπέρι.
  • Χτυπάμε ελαφρά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Θέλουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Δεν χτυπάμε πολύ ώρα όμως ώστε να γίνουν πουρές τα λαχανικά. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Πλάθουμε 6 μπιφτέκια.
  • Απλώνουμε σε ένα πιάτο την κινόα και «πανάρουμε» κάθε μπιφτέκι. Αλείφουμε τα “μπιφτέκια” με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μπιφτέκια 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσει ελαφρά η κινόα. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και είμαστε έτοιμοι να στήσουμε τα μπέργκερ.
  • Στο κάτω ψωμάκι απλώνουμε 1 κ.γ. μαγιονέζα.
  • Ακουμπάμε το μπιφτέκι πάνω από τη μαγιονέζα. Καλύπτουμε με μία φέτα τομάτας, μία φέτα κρεμμύδι, λίγη ρόκα και το τουρσί καρότο.
  • Αλείφουμε το πάνω ψωμάκι με απαλή μουστάρδα και καπακώνουμε.
close

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts

Leave a Comment