fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #25_november_19|Κορμός σοκολάτας με πορτοκάλι

#Cooking Class #25_november_19|Κορμός σοκολάτας με πορτοκάλι

by Business Mum

#Cooking Class #25_november_19

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα κα χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Τέλος στον πονοκέφαλο της κουζίνας!

Χρόνια Πολλά στις Κατερίνες! Αφορμή για μια γλυκιά συνταγή!

Για το κορμό θα χρειαστούμε:

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 60 γρ. κακάο
  • 340 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 αβγά, μέτρια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα, από 3 πορτοκάλια
  • 1/3 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
  • 500 γρ. μπισκότα, βρόμης

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
  • ξύσμα, από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

  • Σε μία φόρμα για κέικ 28 εκ. βάζουμε μεμβράνη στον πάτο της και αφήνουμε στα πλαινά της φόρμας η μεμβράνη να προεξέχει  για να καλύψουμε στη συνέχεια τον κορμό μας.
  • Σε μια κατσαρόλα που έχουμε βάλει σε δυνατή φωτιά βάζουμε το βούτυρο.
  • Όταν λιώσει αποσύρουμε και προσθέτουμε μέσα την κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
  • Αφήνουμε για 1 λεπτό και με ένα σύρμα χειρός ομογενοποιούμε.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι το κακάο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το κάρδαμο.
  • Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
  • Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας και τα ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα, σκεπάζουμε με την μεμβράνη και πατάμε καλά με τα χέρια μας.
  • Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  • Βγάζουμε από την κατάψυξη και σερβίρουμε με λευκή κουβερτούρα λιωμένη και ξύσμα πορτοκάλι.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Related Posts

Leave a Comment