Home HOMEFOOD #Cooking Class #25_december_19 Σούπα κολοκύθας

#Cooking Class #25_december_19 Σούπα κολοκύθας

by Ivi Chrysou Belesi

#Cooking Class #25_december_19

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Τέλος στον πονοκέφαλο της κουζίνας και τις γιορτινές ημέρες!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 10 κυδώνια
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ψίχα από τα 10 κυδώνια που καθαρίσαμε
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 50 γρ.  λευκό κρασί
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 50 γρ. σταφίδες μαύρες
  • ½  κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 10 κλωναράκια δεντρολίβανο, για το σερβίρισμα

Για το ψήσιμο

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα κυδώνια και κόβουμε το καπάκι από το πάνω μέρος.
  • Αδειάζουμε όλο το εσωτερικό από τα κυδώνια με ένα κουτάλι αφήνοντας περίπου 0,5 εκ. πάχος και το βάζουμε σε ενα μπολ στην άκρη.
  • Σε μία κατσαρόλα με νερό και τον χυμό από ένα λεμόνι βάζουμε τα κυδώνια μαζί με τα καπάκια τους και τα βράζουμε 20-30 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια. Τα καπάκια από τα κυδώνια εάν έχουν μαλακώσει τα αφαιρούμε νωρίτερα.
  • Ταυτόχρονα τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Μολις ζεσταθεί ρίχνουμε τη ψίχα από τα κυδώνια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και το καρότο ψιλοκομμένα.
  • Τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
  • Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα για 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνουμε τα φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμενα, τις σταφίδες, το μπούκοβο, το θυμάρι, το ξύσμα από το λεμόνι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα όσο το μείγμα είναι ζεστό και ανακατεύουμε.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Γεμίζουμε τα κυδώνια με το μείγμα, σκεπάζουμε με τα καπάκια τους και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
  • Βάζουμε μέσα στο ταψί το ελαιόλαδο, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Κλείνουμε το ταψί με ενα αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον φούρνο.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε σε ένα πιάτο με ένα κλωναράκι δεντρολίβανο και ρίχνοντας από πάνω λίγο από το ζουμί που έμεινε μέσα στο ταψί.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts