Home FAMILY & HOME #Cooking Class #25_july_20 | Τιριτιτίμ (κολοκυθάκια ομελέτα)

#Cooking Class #25_july_20 | Τιριτιτίμ (κολοκυθάκια ομελέτα)

by Business Mum

#Cooking Class #25_july_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 800 γρ. κολοκυθάκια, πολύ φρέσκα
  • αλάτι
  • 6 φύλλα δυόσμου, + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα + έξτρα για το σερβίρισμα
  • πιπέρι
  • 8 αβγά, μέτρια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • 100 γρ. φέτα, κομμένη σε κυβάκια, για το σερβίρισμα
  • 1/2 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια, για το σερβίρισμα

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. φέτα
  • 2 κ.σ. βασιλικό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • βασιλικό
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
Εκτέλεση 
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κυβάκια 3-5 χιλ. και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. 
  • Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να βγάλουν την παραπανίσια υγρασία τους. 
  • Αν θέλουμε, τα ξεπλένουμε με νερό και τα «στύβουμε» πιέζοντάς τα μέσα σε μια πετσέτα. Διαφορετικά, τα αφήνουμε απλώς 30 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να στραγγίξουν καλά. 
  • Μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον δυόσμο, τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά. 
  • Βάζουμε ένα τηγάνι διαμέτρου 28 εκ. σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα λαχανικά, και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. 
  • Παράλληλα, χτυπάμε καλά τα αβγά και τα ρίχνουμε κι αυτά στο τηγάνι.
  • Με ένα πιρούνι ελέγχουμε αν έχει ψηθεί η ομελέτα από κάτω και με τη βοήθεια ενός πιάτου την αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε και την άλλη μεριά. 
  • Τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη με τον δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη φέτα και τη ντομάτα. 

Related Posts

Leave a Comment