Home FAMILY & HOME #Cooking Class #25_march_20|Μπακαλιάρος πανέ

#Cooking Class #25_march_20|Μπακαλιάρος πανέ

by Business Mum

#Cooking Class #25_march_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Mένουμε σπίτι και το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

Για τις πατάτες

  • 200 γρ. αλάτι, χοντρό, για το ψήσιμο
  • 250 γρ. πατάτες baby
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 5 κλ. θυμάρι
  • 3 κλ. ρίγανη

Για τις κροκέτες

  • 400 γρ. μπακαλιάρο, φιλέτο, χωρίς δέρμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 αβγά, μέτρια
  • 150 γρ. ψωμί τριμμένο
  • 1 κ.σ. γάλα
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • σάλτσα αγιολί, για το σερβίρισμα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τις πατάτες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε αλάτι χοντρό σε ένα ταψί.
  • Απλώνουμε πάνω από το αλάτι τις πατάτες και ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αφαιρούμε τις πατάτες από το ταψί και τινάζουμε τυχόν αλάτι που έχει κολλήσει στη φλούδα τους.
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Σοτάρουμε με το δεντρολίβανο, το θυμάρι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. ανακατεύοντας διαρκώς με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Για τις κροκέτες

  • Κόβουμε το φιλέτο ψαριού σε κομμάτια 4 εκ. και αλατοπιπερώνουμε.
  • Θα χρειαστούμε 3 μπολ. Στο πρώτο βάζουμε το αλεύρι, στο δεύτερο τα αυγά χτυπημένα με το γάλα και στο τρίτο το τριμμένο ψωμί.
  • Βουτάμε τα κομμάτια του ψαριού πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από το τριμμένο ψωμί.
  • Ζεσταίνουμε 3-4 εκ. ηλιέλαιο σε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα παναρισμένα κομμάτια μπακαλιάρου για 2-3 λεπτά γυρνώντας τα να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  • Αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα και μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από περιττά λάδια.
  • Σερβίρουμε με την αγιολί και φρέσκο μαϊντανό.

Related Posts

Leave a Comment