fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #26_February21 | Γαλλική σοκολατόπιτα

#Cooking Class #26_February21 | Γαλλική σοκολατόπιτα

by Business Mum

#Cooking Class 26_February_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Εκτέλεση

  • Φτιάχνουμε τη βάση της τάρτας και την ψήνουμε κανονικά. 
  • Με το ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, χτυπάμε την παγωμένη κρέμα μέχρι να κάνει σφίξει για 2-3 λεπτά. Μεταφέρουμε τη χτυπημένη κρέμα στο ψυγείο για να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Βάζουμε το μπολ στα μικροκύματα στα 800 watt για 1 λεπτό μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Σε ένα μεγάλο μπολ το οποίο έχουμε τοποθετήσει πάνω από μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους στην οποία έχουμε βάλει λίγο νερό (2-3 εκ. σε ύψος) που σιγοβράζει, αναμειγνύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το νερό (προσοχή το μπολ να μην ακουμπάει το νερό). Ανακατεύουμε με το σύρμα καλά όλα τα υλικά και ρίχνουμε και 1 κ.γ. βανίλια και αρχίζουμε γρήγορα γρήγορα να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  • Με μία λαστιχένια σπάτουλα προσθέτουμε τη σαντιγί που είχαμε στο ψυγείο στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις για να μη χάσει τον όγκο της.
  • Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη τάρτα και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 3-4 ώρες.
  • Σερβίρουμε με μαρμελάδα πορτοκάλι λεμόνι.

 

Related Posts

Leave a Comment