Home HOMEFOOD #Cooking Class 26_October_21 | Μπάρες καραμέλας

#Cooking Class 26_October_21 | Μπάρες καραμέλας

by Businessmum.gr

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 160 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αβγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για την καραμέλα

  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. μέλι
  • 240 γρ. βούτυρο, σε κύβους
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. κουβερτούρα 65%

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Καλύπτουμε ένα ταψί 30×20 εκ. με αλουμινόχαρτο και βουτυρώνουμε καλά.
  • Στο μίξερ με το φτερό αφρατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει καλά για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  • Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, με το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τα περνάμε από σήτα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο μίξερ και χτυπάμε για 2-3 λεπτά να ενσωματωθούν καλά.
  • Απλώνουμε στον πάτο του ταψιού και ισιώνουμε καλά το ζυμάρι με τα χέρια μας.
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει ελάχιστο χρώμα.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Για την καραμέλα

  • Για την καραμέλα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το μέλι και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  • Όταν φτάσει το μείγμα σε σημείο βρασμού χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 4 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός.
  • Επαναφέρουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς.
  • Με ένα ειδικό μαγειρικό θερμόμετρο ελέγχουμε μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 115ο C.
  • Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην ψημένη ζύμη και απλώνουμε ομοιόμορφα με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να πήξει καλά το μείγμα.

Για το σερβίρισμα

  • Αφαιρούμε το μείγμα από το ταψάκι και βγάζουμε το αλουμινόχαρτο.
  • Κόβουμε σε ακαθόριστα κομμάτια της αρεσκείας μας.
  • Λιώνουμε την σοκολάτα σε ένα μπεν μαρί και ρίχνουμε πάνω από τις μπάρες μας.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts