fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #27_January21 | Καροτόσουπα

#Cooking Class #27_January21 | Καροτόσουπα

by Business Mum

#Cooking Class 27_January_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

  • 2 πράσα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ξερά
  • 6 καρότα, μεγάλα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. κόλιανδρο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. κοφτή κουρκουμά
  • 2 λίτρα νερό, βραστό
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 2 φέτες λάιμ
  • κόλιανδρο, φρέσκο
  • ελαιόλαδο
  • ελιόψωμο

Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα πράσα χοντροκομμένα, τα κρεμμύδια χοντροκομμένα και σοτάρουμε.
  • Ρίχνουμε τα καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την κρυσταλλική ζάχαρη και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά για να καραμελώσουν.
  • Σβήνουμε με λευκό κρασί και χυμό απο ένα λεμόνι.
  • Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το κύμινο, το μοσχοκάρυδο, τον κουρκουμά, 1 1/2 λίτρο νερό και τους κύβους λαχανικών.
  • Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ για να πολτοποιηθεί.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το υπόλοιπο βραστό νερό, τον χυμό από ένα λάιμ, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

 

Related Posts

Leave a Comment