Home FAMILY & HOME #Cooking Class #27_june_20 | Ζυμαρικά από σπανάκι

#Cooking Class #27_june_20 | Ζυμαρικά από σπανάκι

by Business Mum

#Cooking Class # 27_june_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 200 γρ. σπανάκι baby
  • 1 κ.σ. βασιλικό
  • 300 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 σκ. σκόρδο
  • πιπέρι
  • 50 γρ. παρμεζάνα

Για το σερβίρισμα

  • παρμεζάνα
  • ντοματίνια
  • ρόκα
  • κάσιους
  • πιπέρι
Εκτέλεση 
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το σπανάκι, τον βασιλικό και χτυπάμε μέχρι να σπάσουν τελείως.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε για 3-4 λεπτά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Το μείγμα θα μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
  • Πλάθουμε καλά με τα χέρια μας για να δέσει το μείγμα και να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
  • Κόβουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε λεπτή λωρίδα με διάμετρο 1 εκ.
  • Κόβουμε την κάθε λωρίδα σε κομμάτια 3-4 εκ. Το κάθε κομμάτι το πιέζουμε με τα δάχτυλά μας και ρολάρουμε. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε ζυμαρικά σαν τα σκιουφιχτά.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο το ζυμάρι. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.
  • Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια βράζουμε για 2-3 λεπτά και αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα.

Για τη σάλτσα

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο ψιλοκομμένο, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Μεταφέρουμε στη φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση και δέσει η σάλτσα με τα ζυμαρικά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με παρμεζάνα, ντοματίνια, ρόκα, κάσιους και πιπέρι.

Related Posts

Leave a Comment