fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #27_march_20|Πίτα με σπανάκι, πλιγούρι και μανιτάρια

#Cooking Class #27_march_20|Πίτα με σπανάκι, πλιγούρι και μανιτάρια

by Business Mum

#Cooking Class #27_march_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Mένουμε σπίτι και το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 200 γρ. πλιγούρι
  • 500 γρ. νερό
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. μανιτάρια champignon
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 300 γρ. φέτα
  • 1 κύβο κότας
  • 450 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες
  • ελαιόλαδο, για άλειμμα των φύλλων
  • σουσάμι, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Το πλιγούρι είναι ο καλύτερος υδατάνθρακας για να συνοδέψουμε ένα φαγητό!

  • Σοτάρουμε το πλιγούρι καλά σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το νερό και 1 κύβο κοτόπουλο.
  • Φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια φωτιά. Με το που πάρει βράση, το αδειάζουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη, και το αφήνουμε να απορροφήσει όλο το νερό που έχει ώστε να φουσκώσει. Μπορείτε να δείτε εδώ το βίντεο.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια και ρίχνουμε το 1/3 στο τηγάνι. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και αλατοπιπερώνουμε.
  • Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα 2/3.
  • Χοντροκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα αλατοπιπερώνουμε, τα προσθέτουμε στο τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και τα προσθέτουμε στο στο μπολ με τα μανιτάρια.
  • Αν το σπανάκι είναι κατεψυγμένο, το βάζουμε σε ένα μπολ με καυτό νερό για 1 λεπτό, μετά το στύβουμε καλά, και το ρίχνουμε στο μπολ με τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια.
  • Αν είναι φρέσκο το σοτάρουμε στο τηγάνι.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Ρίχνουμε το πλιγούρι σε ένα άλλο μεγάλο μπολ και προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  • Σπάμε τη φέτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε με το πλιγούρι και τα μανιτάρια.  
  • Λαδώνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε 6 φύλλα από κάτω λαδώνοντάς τα ένα-ένα κάθε φορά.
  • Προσθέτουμε πάνω από αυτά τη γέμιση και από πάνω τοποθετούμε τα άλλα μισά φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
  • Γυρνάμε όλα τα φύλλα προς τα μέσα και με ένα πινέλο βάζουμε στις άκρες της πίτας λίγο ελαιόλαδο.
  • Χαράζουμε την πίτα μπακλαβαδωτά και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 40-50 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά τα φύλλα και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα η πίτα.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Related Posts

Leave a Comment