fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #27_May21 | Σαρδέλες ψητές με σπαράγγια

#Cooking Class #27_May21 | Σαρδέλες ψητές με σπαράγγια

by Business Mum

#Cooking Class 27_May_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για τις σαρδέλες

  • 500 γρ. σαρδέλες
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το λάδωμα της σχάρας
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για τα σπαράγγια

  • 200 γρ. σπαράγγια
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. φύλλα θυμαριού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • φέτες λεμόνι
  • φέτες ψωμί, φρυγανισμένες

 Εκτέλεση 

  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο. και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, την πάπρικα, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, και προσθέτουμε στο μπολ τις σαρδέλες. 
  • Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με το κουτάλι, μέχρι το μείγμα να καλύψει τις σαρδέλες.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν οι σαρδέλες για 1 ώρα. 
  • Προθερμαίνουμε το μπάρμπεκιου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και περνάμε μία-μία τις σαρδέλες σε ξυλάκια.
  • Λαδώνουμε μια σχάρα ψησίματος με μικρά κενά και απλώνουμε πάνω τα ξυλάκια με τις σαρδέλες. Προκειμένου να μη γυρίσουμε τις σαρδέλες και διαλυθούν, θα γυρίσουμε τη σχάρα με προσοχή όταν χρειαστεί.
  • Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι οι σαρδέλες να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και να δημιουργήσουν μια κρούστα.
  • Αποσύρουμε τη σχάρα από τη φωτιά και αφαιρούμε τις σαρδέλες με προσοχή.

Για τα σπαράγγια

  • Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από τα σκληρά κοτσάνια τους. Καθαρίζουμε με ένα πίλερ το πράσινο μέρος από κάτω μέχρι τη μέση.
  • Βάζουμε τα σπαράγγια σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να μαριναριστούν. 
  • Κόβουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο  20 εκ. και απλώνουμε τα σπαράγγια με τη μαρινάδας στο αλουμινόχαρτο.
  • Σκεπάζουμε τα σπαράγγια σε φάκελο με το αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος των σπαραγγιών.
  • Ανοίγουμε τον φάκελο που δημιουργήσαμε με το αλουμινόχαρτο και αναποδογυρίζουμε τα σπαράγγια προκειμένου να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από το μπάρμπεκιου.

Για το σερβίρισμα

  • Σερβίρουμε τις σαρδέλες με τα σπαράγγια, γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί κομμένο σε φέτες.

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη 

Related Posts

Leave a Comment