fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #28_april_20|Μανιτάρια στον φούρνο

#Cooking Class #28_april_20|Μανιτάρια στον φούρνο

by Business Mum

#Cooking Class #28_april_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Mένουμε σπίτι και το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μανιτάρια champignon
  • 1 κρεμμύδι, ξερό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 3-4 κλ. θυμάρι, φρέσκο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κλ. δεντρολίβανο, + έξτρα για το σερβίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι, το μέλι, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε με μία κουτάλα για 2-3 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε τα μανιτάρια, μαζί με το ζουμί τους, σε ένα ταψί, και το βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.
  • Σερβίρουμε μαζί με ένα κλωναράκι δεντρολίβανο.

Related Posts

Leave a Comment